

6PAK Joint Pak 90 kaps - Kompleks na stawy
towar niedostępny





Opis
6PAK - JOINT PAK - 90 kaps
Joint Pak to suplement diety w postaci kapsułek zawierający glukozaminę, siarczan chondroityny, metylosulfonylometan (MSM) oraz ekstrakt z Boswellia serrata.
Glukozamina
Glukozamina to substancja, która naturalnie występuje w organizmie człowieka. Wytwarzana jest z cząsteczek glukozy i glutaminy przy obecności odpowiedniego enzymu. Jednakże ilości jakie mogą się wytworzyć mogą być niewystarczające, a możliwość do jej syntezy obniża się wraz z wiekiem. Trzeba wiedzieć, że glukozamina uczestniczy w budowie chrząstki, ponieważ jest substratem do biosyntezy glikozaminoglikanów i proteoglikanów, które stanowią istotny składnik substancji międzykomórkowej chrząstki.
Siarczan chondroityny
Siarczan chondroityny to główny składnik macierzy zewnątrzkomórkowej wielu tkanek łącznych, w tym chrząstki, więzadeł i ścięgien. Odpowiada za wiele ważnych biochemicznych właściwości chrząstki.
Metylosulfonylometan (MSM)
Metylosulfonylometan (MSM) to kompleks zawierający siarkę organiczną. Jest silnie związany z dimetylosulfotlenkiem (DMSO), którego jest głównym metabolitem w ludzkim organizmie obok aminokwasów zawierających siarkę. Jest wykorzystywany przez organizm do utrzymywania tkanki łącznej.
Boswellia serrata
Boswellia serrata to inaczej kadzidłowiec indyjski. Ekstrakt z tej rośliny to źródło kwasu bosweliowego. Boswellia może wykazywać działanie wspierające stawy.
Skład i dawkowanie
Zalecane spożycie
Przyjmować 3 kapsułki dziennie, nie rozgryzając, popijając odpowiednią ilością płynu.
Składniki aktywne w 1 porcji (3 kaps)
- Siarczan D-glukozaminy: 1080 mg
- Siarczan chondroityny: 720 mg
- Metylosulfonylometan (MSM): 150 mg
- Ekstrakt z Baswellia serrata: 98 mg
Składniki
Siarczan D-glukozaminy chlorku potasu (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, otoczka kapsułki (żelatyna, barwnik(dwutlenek tytanu)), metylosulfonylometan, ekstrakt z Baswellia serrata (zawiera 65% kwasu bosweliiowego), substancja wypełniająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).