

OstroVit RICElicious 1000g - Kleik ryżowy
towar niedostępny





Opis
OstroVit RICElicious 1000 g
OstroVit RICElicious to seria aromatycznych kleików ryżowych z dodatkiem liofilizowanych owoców. Nowy rodzaj kleiku o smaku naturalnym nie ma dodatku w postaci liofilizowanych owoców. Produkt w szybki i łatwy sposób pozwoli Ci uzupełnić odpowiedni poziom węglowodanów w diecie. Kleik został stworzony przede wszystkim z myślą o osobach poszukujących pomysłu na smaczną przekąskę po treningu. Dzięki zawartości słodzików dostarcza dużą ilość węglowodanów przy jednocześnie niskim poziomie cukrów, co sprawia, że sprawdzi się również u osób na diecie redukcyjnej.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ WĘGLOWODANÓW - Dzięki temu, że pojedyncza porcja produktu to aż 31 gramów węglowodanów, kleik OstroVit RICElicious sprawdzi się u wszystkich osób aktywnych fizycznie. Spożycie produktu po treningu sprzyja odbudowie zapasów glikogenu.
LIOFILIZOWANE OWOCE - Kleik ryżowy został wzbogacony o liofilizowane owoce, które są pozbawione konserwantów i w pełni zachowują swój naturalny smak i aromat. Nie tracą również składników odżywczych.
PRODUKT WEGAŃSKI I BEZGLUTENOWY - OstroVit RICElicious to produkt o prostym składzie, który nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. Dzięki temu sprawdzi się u wegan i wegetarian. Co więcej, mąka ryżowa jest bezglutenowa, dlatego produkt może być stosowany przez osoby z nietolerancją tego składnika.
UNIWERSALNA PRZEKĄSKA - Kleik ryżowy przygotujesz wszędzie tam, gdzie masz dostęp do gorącej wody. Możesz zjeść go w domu, pracy lub podróży - przygotowanie naszej przekąski zajmie Ci chwilę.
Dlaczego warto jeść kleik ryżowy?
Kleik ryżowy to smaczna i pożywna przekąska o wysokiej zawartości węglowodanów. Jego głównym składnikiem jest bogata w witaminy z grupy B oraz minerały takie jak magnez, cynk i żelazo mąka ryżowa. Dzięki obecności błonnika kleik dobrze sprawdza się u osób cierpiących na zaparcia, a także zapewnia organizmowi poczucie sytości. Liofilizowane owoce sprawiają, że kleik ma przyjemny owocowy smak. Liofilizacja, czyli proces polegający na usunięciu wody z owoców, znacznie wydłuża ich przydatność do spożycia przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych oraz walorów smakowych.
Skład i dawkowanie
Zalecane spożycie
Jedną porcję 40 g (4 miarki) rozpuścić w 200 ml wrzącej wody. Spożywać w zależności od zapotrzebowania.
Wartość odżywcza w porcji 40 g
- Wartość energetyczna: 588 kJ / 139 kcal
- Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy nasycone: 0 g
- Węglowodany: 31 g
- w tym cukry: 0,7 g
- Błonnik: 3,7 g
- Białko 2,9 g
- Sól: 0 g
Wartości mogą się nieznacznie różnić w zależności od smaku.
Składniki
Mąka ryżowa 97%, kiwi/jabłko liofilizowane 1.9%, aromat, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Dla wersji o smaku naturalnym: Mąka ryżowa 100%.
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboże zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.